Η Ποιότητα Αέρα Εσωτερικών Χώρων (Indoor Air Quality - IAQ) είναι ενας διεθνής όρος που αναφέρεται στην ποιότητα του αέρα μέσα στα κτήρια και σχετίζεται με την υγεία και την άνεση των ενοίκων/κατοίκων του κτηρίου. Είναι ένας από τους τρεις παράγοντες που επηρέαζουν σημαντικά τη Θερμική άνεση - η κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος νοιώθει ευεξία μέσα σε ένα χώρο του. 

Εάν αναλογιστούμε ότι περνάμε το 90% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους και ότι σε αυτούς τους χώρους οι ρύποι και τα αιωρούμενα επιβλαβή σωματίδια στον αέρα είναι από δύο έως πέντε φορές περισσότερα από ό,τι στους εξωτερικούς, θα αντιληφθούμε την τεράστια σημασία που έχει η κατανόηση και ο έλεγχος της ποιότητας του αέρα των χώρων διαβίωσης και εργασίας μας. 

Τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων;

Οι περισσότεροι κοινοί ρύποι που εμφανίζονται στους εσωτερικούς χώρους που ζούμε και κινούμαστε, συνήθως παράγονται μέσα στην ημέρα από εμάς και το περιβάλλον μας και πηγάζουν από την εκτέλεση καθημερινών, κοινών δραστηριοτήτων. Η επιρροή τους στην υγεία μας είναι καθημερινή και διαρκής, με επιπτώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως μετά την έκθεση/επαφή ή και χρόνια αργότερα, οι οποίες αποβαίνουν τις περισσότερες φορές ενοχλητικές και σε αρκετές περιπτώσεις μοιραίες.

 poiotita kai elegxos aera me siskeves andrianos

 

Διοξείδιο του άνθρακα [CO2]: Αδρανές, άοσμο και άχρωμο αέριο

Σε υψηλές συγκεντρώσεις πάνω 700 ppm*, το CO2 μπορεί να προκαλέσει κακή απόδοση, κακή συγκέντρωση, δυσκολία στην αναπνοή, πονοκέφαλο και κόπωση.

 

Μονοξείδιο του άνθρακα [CO]: Άοσμο, άχρωμο και τοξικό αέριο

Ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες αέριο που παράγεται από την ατελή καύση συστημάτων θέρμανσης και συσκευών (π.χ. λέβητες, καμινάδες, σόμπες ή φούρνους). 

Υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα, ανάλογα με το χρόνο έκθεσης στο αέριο, επιφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό από έναν ήπιο πονοκέφαλο ή μία ζάλη έως το θάνατο.

 

Πτητικές οργανικές ενώσεις [tVOC]: Χημικές ενώσεις που χαρακτηρίζονται ως καρκινογόνες ουσίες

Αναφέρεται σε 615 διαφορετικές χημικές ενώσεις, με σημαντικότερες να αναφερθούν το βενζόλιο C6H6, που υπάρχει στον καπνό του τσιγάρου και τη φορμαλδεΰδη CH₂O, μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση που υπάρχει σε βερνίκια επίπλων, κόλλες και ρητίνες.  Χαρακτηρίζονται από υψηλή πτητικότητα, δηλαδή μετατρέπονται από στερεά σε ατμό, μολύνοντας έτσι τον αέρα που αναπνέουμε. 

Υψηλές συγκεντρώσεις επιφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό από έναν απλό πονοκέφαλο, κακή συγκέντρωση και υπνηλία, έως αναπνευστικές διαταραχές, οι οποίες μπορεί να γίνουν σοβαρές σε ευαίσθητα άτομα ή μετά από παρατεταμένη έκθεση.

Ορισμένα υπερευαίσθητα πρόσωπα είναι δυνατόν να έχουν σοβαρές αντιδράσεις όταν εκτίθενται σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις. 

 

Σωματίδια PM2,5 και PM10: Πολύπλοκο ρύπος με μεγάλη ποικιλία σε σχήμα, μέγεθος και σύσταση

Τα σωματίδια αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα στον αέρα, έχουν διάμετρο ίση και κάτω από 10μm και 2,5μm αντίστοιχα και είναι ικανά να απορροφούν τοξικά αέρια και ατμούς στην επιφάνεια τους με αρνητική επίδραση στον οργανισμό. Η παρατεταμένη έκθεση στα σωματίδια αυτά με την πάροδο του χρόνου σχετίζεται με ασθένειες, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, το άσθμα και η χαμηλή αναπνευστική λειτουργία, ξεκινώντας ήδη από χαμηλές δόσεις.

 

 

Θερμοκρασία και υγρασία 

Τα υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας μπορούν επίσης να αυξήσουν τις συγκεντρώσεις ορισμένων από τους παραπάνω ρύπους.

Η θερμοκρασία και η υγρασία είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για την οικιακή και θερμική άνεση. Εκτός από την ατομική υποκειμενική αξιολόγηση της αντίληψης της "ζέστης" και του "κρύου", η ιδανική θερμοκρασία για το ανθρώπινο σώμα ορίζεται ως μια θερμοκρασία στο εύρος 20°C - 24°C με επίπεδα υγρασίας 40% - 60%.

Όταν η υγρασία πέφτει κάτω από το 40%, το κλίμα γίνεται πολύ ξηρό, οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για κατανάλωση νερού και τα βακτήρια είναι ευκολότερο να εξαπλωθούν, με επακόλουθη αύξηση του κινδύνου κρυολογήματος και γρίπης. Τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας συνδέονται με την αίσθηση υψηλότερης θερμοκρασίας και με τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού της μούχλας και των συμπυκνωμάτων στους τοίχους.

Ο ανεπαρκής αερισμός μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ρύπων των εσωτερικών χώρων, επειδή δεν εισάγει αρκετό εξωτερικό αέρα για να αραιώσει τις εκπομπές από εσωτερικές πηγές και μη μεταφέροντας τους ρύπους του εσωτερικού αέρα έξω από το χώρο. 


 

Άμεσος και ολοκληρωτικός έλεγχος της ποιότητας του άερα

yukon wifi elegktes poiotitas aera co2

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η εμφάνιση και ύπαρξη ρύπων, οσμών και αιωρούμενων επιβλαβών σωματιδίων στην καθημερινότητά μας, είναι ακατόρθωτο να αποφευχθεί και μπορεί να προκαλέσει πολλές επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων κι επιπτώσεων στην υγεία,  είναι συνετό να προσπαθήσει κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα στο χώρο που ζει ή και κινείται (σπίτι, επαγγελματικός χώρος κ.ά.), ακόμα κι αν αυτές δεν είναι αισθητές.

 

Πώς όμως μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή εάν ο εσωτερικός αέρας είναι ποιοτικός και ακίνδυνος για την υγεία μας και με ποιον τρόπο θα τον βελτιώσουμε;

Η ANDRIANOS έχει δημιουργήσει ένα προϊόντικό πακέτο, το οποίο αποτελείται από συσκευές υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες πρωτίστως μας επιτρέπουν να καταλάβουμε αν το περιβάλλον διαβίωσης είναι ποιοτικά καλό για εμάς και τους αγαπημένους μας παρακολουθώντας τις συγκεντρώσεις και τις περιόδους έκθεσης των χώρων από τις παραπάνω επιβλαβείς ουσίες. 

Ο μόνιμος έλεγχος της ποιότητας του αέρα και ο αερισμός/ εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας δημιουργούν εσωτερικούς χώρους απαλλαγμένους από ρύπους, οσμές, μικρόβια, σκόνη, γύρη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια, είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. 


 

YUKON Air Quality Monitor 

yukon elegtis poiotitas aera

Η σειρά YUKON Air Quality Monitor διαθέτει τα μοντέλα YukonYukon ProYukon Pro+

Μέσω του μπροστινού led, ο ανιχνευτής δείχνει το επίπεδο ποιότητας του αέρα με την εναλλαγή τριών χρωμάτων:

  • Ανοιχτό μπλε - Υψηλή ποιότητα αέρα
  • Πορτοκαλί - Μέτρια ποιότητα αέρα
  • Κόκκινο - Χαμηλή ποιότητα αέρα.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό των τιμών για κάθε ανιχνευόμενη ποσότητα μέσω γραφημάτων (στην εφαρμογή YUKON για smartphone), ώστε να εκτιμήσετε τις βελτιώσεις που έγιναν μετά την ανίχνευση μολυσμένου εσωτερικού περιβάλλοντος.

Ανιχνευόμενες ποσότητες και όρια:

- VOC (Πτητικές οργανικές ενώσεις): Μέγιστο όριο 670 ppb*

- CO2eq: Όριο έκθεσης τα 800 ppm* - 1.500 ppm*.

- PM2,5: 25μg/m3 κατά μέσο όρο σε 24 ώρες

- PM10: 50μg/m3 κατά μέσο όρο σε 24 ώρες

- Θερμοκρασία

- Υγρασία 

- CO: Ο αισθητήρας βαθμονομείται στο εργοστάσιο ώστε να ενεργοποιεί τον συναγερμό όταν τα επίπεδα CO που μετρώνται στον αέρα φτάσουν:

  • 50 ppm* για 70 λεπτά
  • 100 ppm* για 20 λεπτά
  • 300 ppm* για 1 λεπτό

(H ανίχνευση CO είναι διαθέσιμη μόνο στα μοντέλα YUKON PRO & YUKON PRO+)

- CH₂O (μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη): Όριο έκθεσης 0,1 mg/kg στον αέρα

 (H ανίχνευση CH₂O είναι διαθέσιμη μόνο στο μοντέλο  YUKON PRO+)

* Οι συμβολισμοί ppm, ppb κλπ. χρησιμοποιούνται στην επιστήμη και στην τεχνολογία για να υποδηλώσουν περιεκτικότητες και αναλογίες της τάξης κυρίως του εκατομμυριοστού (ppm εκ του αγγλικού parts per million), δισεκατομμυριοστού (ppb - parts per billion) και τρισεκατομμυριοστού (ppt - parts per trillion). Είναι αδιάστατοι αριθμοί γιατί είναι σχέσεις ομοίων ποσοτήτων.


 

Yukon - Ανιχνευτής Διοξειδίου του άνθρακα CO2

anixneftis dioksidiou tou anthraka yukon co2 andrianos

O Aνιχνευτής Διοξειδίου του άνθρακα Yukon ανταποκρίνεται στο πρότυπο ISO 16000-26, παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Παρέχεται με εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία λειτουργεί ως μέσο για τη διαχείριση του ανιχνευτή, τη διαμόρφωσή του, την προβολή της κατάστασής του και την αποστολή συναγερμών/μηνυμάτων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος.

YUKON Wifi Gas Detectors 2

O YUKON ανιχνευτής διοξειδίου του άνθρακα ενεργοποιείται όταν το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα, μετρούμενο σε ppm*, είναι πάνω από το μέγιστο όριο που έχει οριστεί. Για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και την ικανοποίηση των ατομικών απαιτήσεων κατά τη χρήση της συσκευής, το προεπιλεγμένο όριο συναγερμού των 900ppm* μπορεί να ρυθμιστεί από μια ελάχιστη τιμή 700ppm* έως μια μέγιστη τιμή 1500ppm*.

Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, η συσκευή μετρά επίσης τη θερμοκρασία και την υγρασία, προκειμένου να παρέχει στον χρήστη όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων (κατάσταση συναγερμού):

  • Ενεργοποίηση της κόκκινης λυχνίας LED
  • Επανειλημμένες ειδοποιήσεις συναγερμού αποστέλλονται στα smartphones που είναι συνδεδεμένα με τον ανιχνευτή.
  • Ενεργοποίηση του εσωτερικού ρελέ.

 

Yukon - Εφαρμογή για Smartphones

yukon efarmogi smart phone

Με την εγκταστάση μιας συσκευής YUKON στο χώρο σας μπορείτε να γνωρίζετε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές που αναλύονται από τον ανιχνευτή χάρη στην ειδική εφαρμογή, η οποία δείχνει με σαφήνεια και ευκολία την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα. 

Δυνατότητες:

  • Ενημερώνεστε για τυχόν κατάσταση δυσλειτουργίας του συστήματος ανίχνευσης, η οποία διαφορετικά θα μπορούσε να αναγνωριστεί μόνο μέσω ειδικών διαγνωστικών. 

  • Λαμβάνετε άμεσα ειδοποιήσεις - μηνύματα συναγερμού.

  • Διαβάζετε τις τιμές των ανιχνευτών, σε πραγματικό χρόνο.

  • Αλλάζετε τις παραμέτρους που έχετε ορίσει στους ανιχνευτές.

  • Είναι δυνατό να χωρίσετε τους αισθητήρες σε ομάδες ή δωμάτια για να έχετε υπό έλεγχο την κατάσταση συγκεκριμένων δωματίων του σπιτιού σας ή κάποιου συγγενή/φίλου.

Η Εφαρμογή είναι συμβατή με τα συστήματα iOS (9.0 ή νεότερη έκδοση) και Android (6.0 ή νεότερη έκδοση).


 

Τι να κάνετε πρώτα αν ο εσωτερικός σας αέρας έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης;

assolo aerismos

Θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους για να αυξήσετε το επίπεδο αερισμού στους χώρους ώστε να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας, ο οποίος θα εμποδίζει τη συγκέντρωση των ρύπων, που προαναφέραμε και να τις μειώσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση για την ανανέωση και τον καθαρισμό του αέρα είναι η εγκατάσταση του καινοτόμου, αυτόνομου συστήματος αερισμού & εξαερισμού των χώρων ASSOLO, το οποίο απάγει τον γεμάτο ρύπους και υγρασία εσωτερικό αέρα και τον ανανεώνει εισάγοντας φρέσκο αέρα από το περιβάλλον, τον οποίο ταυτόχρονα προθερμαίνει, μειώνοντας την υγρασία και τις απώλειες αερισμού κατά 93%.

Κατά την απαγωγή του αέρα αποθηκεύει τη θερμότητά του στον εναλλάκτη θερμότητας, που διαθέτει. Κατά την εισαγωγή, περνάει τον φρέσκο αέρα από τον εναλλάκτη όπου τον προθερμαίνει (αν είναι χειμώνας) ή τον προψύχει (αν είναι καλοκαίρι).

Ο μηχανικός αερισμός και εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας Assolo δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ποιότητας αέρα με ελάχιστα έξοδα και δυνατότητα άμεσης και γρήγορης εγκατάστασης σε οποιοδήποτε χώρο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι πως δεν υπάρχει η ανάγκη για δημιουργία αποχέτευσης συμπυκνωμάτων και πολύπλοκων καλωδιώσεων. Το μόνο που απαιτείται είναι η δημιουργία μιας οπής Φ160 στον τοίχο και μια ηλεκτρική παροχή.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη του Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας

 


 

Η ANDRIANOS διαθέτει τα πλέον πρωτοπόρα κορυφαία συστήματα ελέγχου της ποιότητας του εσωτερικού άερα και του αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, καθώς έχει να επιδείξει εκατοντάδες αντίστοιχα έργα, υψηλής απόδοσης κι αποτελεσματικότητας. Σε συνδυασμό με την εγκατάσταση και λειτουργία κατάλληλων συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού για το χώρο, είναι σε θέση να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης, για να απολαμβάνετε ευεξία, κάθε στιγμή, οποιαδήποτε ώρα, όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας & Ελεγκτές Ποιότητας Αέρα από την ANDRIANOS

Έξυπνος Ανιχνευτής Μονοξειδίου του άνθρακα YUKON CO
Έξυπνος Ανιχνευτής Μονοξειδίου του άνθρακα YUKON CO

Καινοτόμος διαδικτυακός Ανιχνευτής Μονοξειδίου του άνθρακα YUKON 860/CO, Tecnocontrol  Ιταλίας

111,20€ Χωρίς ΦΠΑ: 89,68€
Έξυπνος Ανιχνευτής Διοξειδίου του άνθρακα YUKON CO<sub>2</sub>
Έξυπνος Ανιχνευτής Διοξειδίου του άνθρακα YUKON CO2

Καινοτόμος διαδικτυακός Ανιχνευτής Διοξειδίου του άνθρακα YUKON 860 CO2, Tecnocontrol  Ιταλίας

213,13€ Χωρίς ΦΠΑ: 171,88€
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON

O YUKON είναι μια καινοτόμος λύση για την παρακολούθηση της ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου με βάση τη χρήση αισθητήρων τελευταίας γενιάς που μπορούν να ελεγχθούν μέσω διαδικτύου.

Ανιχνευόμενες ποσότητες: VOC (Πτητικές οργανικές ενώσεις), CO2eq, PM2,5,  PM10, Θερμοκρασία & Υγρασία

 

229,42€ Χωρίς ΦΠΑ: 185,02€
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON PRO
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON PRO

O YUKON PRO είναι μια καινοτόμος λύση για την παρακολούθηση της ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου με βάση τη χρήση αισθητήρων τελευταίας γενιάς που μπορούν να ελεγχθούν μέσω διαδικτύου.

Ανιχνευόμενες ποσότητες: VOC (Πτητικές οργανικές ενώσεις), CO2eq, PM2,5,  PM10, CO, Θερμοκρασία & Υγρασία.

240,57€ Χωρίς ΦΠΑ: 194,01€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας BLAUBERG SOLO A35 S4 PRO R V.2 - Φ106
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας BLAUBERG SOLO A35 S4 PRO R V.2 - Φ106

Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού BLAUBERG SOLO A35 S4 PRO R V.2 - Φ106, μέγιστη παροχή αέρα 46m3/h και αθόρυβη λειτουργία έως 26 dB(A).

 

245,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 197,58€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας BLAUBERG SOLO A50 S4 PRO R V.2 - Φ131
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας BLAUBERG SOLO A50 S4 PRO R V.2 - Φ131

Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού BLAUBERG SOLO A50 S4 PRO R V.2 - Φ131, μέγιστη παροχή αέρα 50m3/h και αθόρυβη λειτουργία έως 29 dB(A).

 

300,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 241,94€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας Assolo
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας Assolo

Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού Assolo 91-1.0, κατάλληλο για ένα δωμάτιο, με αθόρυβη λειτουργία

326,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 262,90€
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON PRO+
Έξυπνος Ελεγκτής Ποιότητας Αέρα YUKON PRO+

O YUKON PRO+ είναι μια καινοτόμος λύση για την παρακολούθηση της ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου με βάση τη χρήση αισθητήρων τελευταίας γενιάς που μπορούν να ελεγχθούν μέσω διαδικτύου.

Ανιχνευόμενες ποσότητες: VOC (Πτητικές οργανικές ενώσεις), CO2eq, PM2,5,  PM10, CO, CH2O (Μεθανάλη), Θερμοκρασία & Υγρασία.

494,65€ Χωρίς ΦΠΑ: 398,91€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A30 S10 W V.2 -Φ104
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A30 S10 W V.2 -Φ104

Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A30, (χωρίς τηλεχειριστήριο) – μόνο χειροκίνητα, μέγιστη παροχή αέρα έως 46m3/h και αθόρυβη λειτουργία έως 31 dB(A). Διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

 

 

500,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 403,23€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 S10 W V.3 – Φ160
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 S10 W V.3 – Φ160

Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A50, μέγιστη παροχή αέρα έως 50m3/h και αθόρυβη λειτουργία έως 28 dB(A). Διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

 

 

550,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 443,55€
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A100-1 S10 W V.2 - Φ160
Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A100-1 S10 W V.2 - Φ160

Αυτόνομο (μη κεντρικό) Σύστημα Αερισμού με WiFi BLAUBERG VENTO EXPERT A100, μέγιστη παροχή αέρα έως 108m3/h και αθόρυβη λειτουργία έως 42 dB(A). Διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

 

 

690,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 556,45€

vrf sistimata klimatismou eksoterikes monades small  vrf sistimata klimatismou toshiba

Τα συστήματα VRF είναι γνωστά για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση και την ικανότητά να παρέχουν μια υπερσύγχρονη λύση Κλιματισμού και Θέρμανσης σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Ανήκουν στην κατηγορία του κεντρικού κλιματισμού, καθώς έχουν συνήθως μία μόνο εξωτερική μονάδα (ή συστοιχία) και όσες εσωτερικές μονάδες χρειάζονται σε κάθε δωμάτιο. 

Ο όρος VRF (Variable Refrigerant Flow) ή  VRV (Variable Refrigerant Volume), μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού μέσου, αναφέρεται στην δυνατότητα σύνδεσης και τροφοδοσίας με ψυκτικό υγρό περισσότερων εσωτερικών μονάδων σε μία μόνο εξωτερική μονάδα. Έτσι, τα VRF συστήματα χρησιμοποιούν το ψυκτικό μέσο ως μέσο ψύξης και θέρμανσης το οποίο ρυθμίζεται από μία ενιαία εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης και κυκλοφορεί εντός του κτιρίου από πολλαπλές εσωτερικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα. 

Η απλούστερη εξήγηση του VRF είναι να το περιγράψει κανείς ως ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα HVAC χωρίς αγωγούς που μπορεί να θερμαίνει και να ψύχει διαφορετικές ζώνες ή δωμάτια μέσα σε ένα κτίριο ταυτόχρονα.

Λόγω της ευελιξίας τους, τα συστήματα VRF μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σχεδόν κάθε έργου. Ο σχεδιασμός τους είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους με βάση το είδος του συστήματος VRF που θα εγκατασταθεί. 

Carrier Toshiba Poster

 

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα συστήματα VRF μοναδικά:

  • Παρέχουν ταυτόχρονη θέρμανση και ψύξη. 

Μπορεί να θερμαίνουν και να ψύχουν διαφορετικές ζώνες ή δωμάτια μέσα σε ένα κτίριο ταυτόχρονα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Εάν επιλεγεί το κατάλληλο σύστημα VRF, οι χρήστες του κτιρίου έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας στις προσωπικές τους προτιμήσεις.

  • Υψηλή αποδοτικότητα και αξιοπιστία

Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας στην ψύξη 48 οC και στην θέρμανση -23 οC. 

  • Λειτουργούν σε πολύ χαμηλή ένταση.

Σε αντίθεση με μερικές παλαιότερες τεχνολογίες, τα συστήματα VRF είναι εξαιρετικά αθόρυβα. Η εγκατάσταση τους έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του περιβαλλοντικού θορύβου τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου.

  •  Οι μονάδες VRF είναι κομψά και συμπαγή μηχανήματα

Ενώ, θα περίμενε κανείς ο εξοπλισμός αυτής της προηγμένης τεχνολογίας να αποτελείτε από ογκώδη μηχανήματα, είναι κομψός και συμπαγής σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Αυτό καθιστά τα VRF εξαιρετική λύση για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε περιοχές με περιορισμένο χώρο, όπως για την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων.

  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε οικιακές εφαρμογές

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, ο εξοπλισμός VRF μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ελέγχου του κλίματος μιας μικρής μονοκατοικίας.

  • Είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Επειδή ο εξοπλισμός VRF ζυγίζει πολύ λιγότερο από τον εξοπλισμό με καπνοδόχο, η εγκατάσταση ενός συστήματος VRF είναι ευκολότερη και απαιτεί λιγότερη σωματική προσπάθεια από ένα παραδοσιακό σύστημα HVAC.

Οικιακός Κλιματισμός

H ANDRIANOS αναλαμβάνει έργα εγκατάστασης και αναβάθμισης συστημάτων θέρμανσης-ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού στους νομούς Μεσσηνίας & Αρκαδίας. Επιπλέον διαθέτει πανελλήνιο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της σε κάθε σημείο της υπόλοιπης Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη λύση του Κλιματισμού στο χώρο σας, καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και οι έμπειροι μηχανικοί της ANDRIANOS θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Η ANDRIANOS με πάνω από 25 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με ουσιώδεις & καινοτόμες τεχνολογίες Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), παρέχει μεγάλη γκάμα μονάδων VRF των κορυφαίων οίκων CARRIER & TOSHIBA

carrier antlies thermotiitas klimatistika fan coil psiktes

 toshiba antlies thermotiitas klimatistika fan coil psiktes

klimatistika split toichou andrianos carrier toshiba

Τα κλιματιστικά οικιακού τύπου είναι: Τοίχου, Δαπέδου, Οροφής, τύπου Κασέτας, Καναλάτα (ψευδοροφής) και Φορητά. Στην ελληνική και παγκόσμια αγορά γενικότερα είναι πιο δημοφιλή στον απλό καταναλωτή τα κλιματιστικά τύπου τοίχου. Ο πλέον αναγνωρίσιμος λοιπόν, τύπος κλιματιστικών μηχανημάτων, τα Κλιματιστικά Τοίχου, αποτελούνται από δύο μονάδες, μία εσωτερική και μία εξωτερική.

klimastika klimatismos aircondition andrianos CRYSTΑL II klimatistika oikiaka toichou

Η εσωτερική μονάδα, όπως προδίδει το όνομά της εγκαθίσταται σε έναν από τους τοίχους του δωματίου, επιλύοντας το πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμου εσωτερικού χώρου. Τα κλιματιστικά τοίχου έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες σε ευρεία κλίμακα από πλευράς διαστάσεων και δωματίων, με το μικρότερο δυνατό κόστος εγκατάστασης. Λόγω του ύψους τοποθέτησής τους έχουν τη δυνατότητα να ψύχουν καλύτερα το χώρο σε σχέση με μοντέλα που είναι τοποθετημένα στο δάπεδο.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον ψυχρό αέρα και κατ΄επέκταση συναντάται σε μεγαλύτερα ύψη εντός του χώρου.

klimastika klimatismos aircondition andrianos eksoteriki monada 38QUS 042DS klimatistika toichou eksoteriki monada

H εξωτερική μονάδα συνδέεται με την εσωτερική μέσω εύκαμπτων σωλήνων που διέρχονται μέσα από ένα άνοιγμα του τοίχου. Ενώ, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι υπεύθυνη για την απορρόφηση της θερμότητας από τον αέρα του χώρου, η εξωτερική μονάδα απελευθερώνει αυτή τη θερμότητα στο εξωτερικό περιβάλλον. Αποτελεί το πιο θορυβώδες και ογκώδες τμήμα του κλιματιστικού αφού περιλαμβάνει τον συμπιεστή.

Τα κλιματιστικά τοίχου, δηλαδή διαιρούμενου τύπου (split), έχουν πλέον αποκτήσει τη θέση τους στις βασικές ανάγκες εξοπλισμού μιας κατοικίας.

Πλεονεκτήματα των Κλιματιστικών τύπου τοίχου:

  • Εξασφαλίζουν υψηλούς βαθμούς απόδοσης στη λειτουργία της Ψύξης, αλλά και της Θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Λειτουργία αφύγρανσης για την αφαίρεση της υγρασίας από το χώρο.
  • Φίλτρα καθαρισμού του αέρα που εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα συγκρατούν σκόνη, οσμές, τον καπνό του τσιγάρου και αιωρούμενα σωματίδια,  χαρίζοντας υγιεινό περιβάλλον και ευεξία.
  • Χαμηλά επίπεδα θορύβου (σχεδόν αθόρυβα).
  • Διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου 1-2 βαθμούς από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
  • Λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου και προγραμματισμού έτσι ώστε η λειτουργία της μονάδας να μπορεί να προγραμματιστεί με μεγάλη ακρίβεια.
  • Ευκολία τεχνικής υποστήριξης για την εγκατάσταση, τις περιπτώσεις βλάβης και τη συντήρηση τους.

 

Κορυφαία Air-Condition από την CARRIER και την TOSHIBA

Η ANDRIANOS ασχολείται με τα συστήματα κλιματισμού από το 1994, καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με υψηλούς βαθμούς απόδοσης για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι master-dealer για την Ελλάδα των κορυφαίων οίκων CARRIER & TOSHIBA, διαθέτοντας προϊόντα με γνώμονα την αισθητική,  τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

carrier logo small

Willis carrier ahi efevretis klimatismou

Από το 1902, όταν η εφεύρεση του ιδρυτή της Carrier Willis Carrier, έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου κλιματισμού, η εταιρία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης. Τα οικιακά συστήματα κλιματισμού της Carrier προσφέρουν άνεση με υψηλή ενεργειακή απόδοση Α+++ και  «έξυπνες» λειτουργίες, όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος μέσω WiFi, σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Χάρη στους εξαιρετικά αθόρυβους συμπιεστές inverter, που λειτουργούν σε μεταβλητές ταχύτητες, επιτυγχάνουν έλεγχο της θερμοκρασίας με υψηλή ακρίβεια και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνει και το 70%.

toshiba logo

Τα κλιματιστικά οικιακού τύπου της Toshiba είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή καθώς έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν ελκυστικά σ΄έναν χρήστη: κομψό σχεδιασμό, αθόρυβη λειτουργία, ποιότητα εσωτερικού αέρα, εξοικονόμηση ενέργειας, εύκολη εγκατάσταση και τους υψηλότερους συντελεστές θερμικής (SCOP) και ψυκτικής (SEER) απόδοσης της αγοράς.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή μάρκας-μοντέλου κλιματιστικού

  • Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης: Κατηγοριοποιεί την αποδοτικότητα ενός προϊόντος ή συγκροτήματος με τη βοήθεια των διαφόρων τάξεων Ενεργειακής Απόδοσης, από το Α +++ (για συγκροτήματα) ή Α ++ (για προϊόντα) έως το G. Η τάξη Α +++ αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό απόδοσης και η G χαμηλή απόδοση. 
  • Τεχνολογία Inverter: Τα νεότερα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν τεχνολογία Inverter, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στη συσκευή να εναρμονίζει την ισχύ της με τις συνθήκες του χώρου, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν ο αισθητήρας πιάσει την θερμοκρασία που του έχει ζητηθεί χαμηλώνει την ένταση στον κινητήρα ώστε να διατηρήσει στα επιθυμητά επίπεδα.
  • Ποιότητα φίλτρων: Η τεχνολογία καθαρισμού του κλιματιζόμενου αέρα βελτιώνεται συνεχώς και στην πλειονότητά τους τα μοντέρνα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με φίλτρα καθαρισμού αέρα. Τα πιο αναγνωρισμένα και αποδοτικά από αυτά τα φίλτρα είναι τα προ-φίλτρα που αιχμαλωτίζουν τα μεγάλα αιωρούμενα σωματίδια (π.χ. σκόνη και τρίχες κατοικίδιων ζώων), τα φίλτρα Negative Ion που απελευθερώνουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα φίλτρα HEPA & Cold Catalyst που συγκρατούν αιωρούμενα σωματίδια, αλλεργιογόνους παράγοντες και εξουδετερώνουν τις κακοσμίες, και το φίλτρο Vitamin C, το οποίο απελευθερώνει Βιταμίνη C στο χώρο.

CARRIER TRIPLE FILTER

  • Χαμηλός θόρυβος: Όλοι οι κατασκευαστές αναγράφουν το επίπεδο θορύβου με τιμές (dΒ) του κάθε μοντέλου, τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική μονάδα. Άψογα επίπεδα θορύβου (σχεδόν αθόρυβο) είναι τα 21db και κάτω.
  • Ψυκτικό υγρό: Mέχρι και πριν από λίγα χρόνια αποκλειστική επιλογή των κατασκευαστών ήταν το ψυκτικό υγρό R410A, το οποίο δρα πολύ αρνητικά στην υπερθέρμανση της Γης. Το νέο οικολογικό υγρό R32, το οποίο έχει 67% χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη σε σύγκριση με το R410A. Επιπλέον, μπορεί να αποδώσει ίση θερμική ισχύ με το R410A με μικρότερη κατά 30% ποσότητα ψυκτικού, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο ψυκτικό μέσο για κάθε μονάδα. 

psiktiko ugro R32

  • Συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου: Πλέον τα περισσότερα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με νέες τεχνολογίες που δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να συνδέονται μέσω διαδικτύου και να ελέγχουν το κλιματιστικό τους, γρήγορα και εύκολα. Τα κλιματιστικά Toshiba διαθέτουν το πιο εξελιγμένο σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου στην αγορά των κλιματιστικών, με τη νέα εφαρμογή Toshiba Home AC Control, με μικρό επιπλέον κόστος.

toshiba CONTROL APP

Στην ελληνική αγορά, εκτός από τα  κλιματιστικά τοίχου (split), υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι οικιακών κλιματιστικών μηχανημάτων. Αυτοί παρουσιάζουν κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα, πολλά από τα οποία αφορούν τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η ενέργεια στον χώρο αλλά και το μέγεθος και την διαρρύθμιση του χώρου που πρόκειται να καλύψουν. 

Επιπλέον επιλογές Οικιακών Κλιματιστικών

Πολυδιαιρούμενα Κλιματιστικά – Multi Split

 multi split system klimatismou

Τα Multi Split συστήματα κλιματισμού είναι παρόμοια με τα κλιματιστικά τοίχου. Ουσιαστικά η διαφορά τους έγκειται στη δυνατότητα σύνδεσης και τροφοδοσίας με ψυκτικό υγρό περισσότερων εσωτερικών μονάδων σε μία μόνο εξωτερική.

 

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία


Κλιματιστικό Δαπέδου & Οροφής 

klimastika oikiaka aircondition andrianos dapedou orofis klimatistika dapedou oikiaka

Τα κλιματιστικά δαπέδου και οροφής μας δίνουν την ευχέρεια να αποφασίσουμε για το σημείο εγκατάστασής τους, αφού όπως είναι εμφανές από την ονομασία τους, μπορούν να εγκατασταθούν είτε στο δάπεδο είτε στην οροφή του δωματίου.

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία


Καναλάτο Κλιματιστικό (ψευδοροφής)

klimatistika split dapedou carrier klimatistika tupou kanalata psedorofis se oikia

Τα κλιματιστικά τύπου καναλάτο (ψευδοροφής), αποτελούν ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπου ο χώρος που θέλουμε να καλύψουμε είναι αρκετά μεγάλος ή έχει περίπλοκες διαρρυθμίσεις, με πολύγωνα δωμάτια, μακρόστενους εσωτερικούς χώρους με ψηλά έπιπλα και εμπόδια.

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία


Κλιματιστικό τύπου Κασέτας

klimastika klimatismos aircondition andrianos tupou kaseta MMU AP 4MH 250x135 klimatistiko kaseta oikiaki egkatastasi

Στα κλιματιστικά τύπου κασέτας, η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στο ταβάνι του δωματίου.

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία


Φορητό Κλιματιστικό

klimastika klimatismos aircondition andrianos forito portable 382x566 klimatistika oikiaka forita

Τα φορητά κλιματιστικά ενσωματώνουν την εσωτερική και εξωτερική μονάδα σε μία και μόνο συσκευή, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε μέσα στο χώρο. Αποτελούν μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση ψύξης και θέρμανσης, για κατοικίες και γραφεία με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο.

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία


Κλιματιστικό τύπου ντουλάπα

klimatistiko tupou ntoulapa andrianos aircondition klimatismos 08 klimatististiko ntoylapa klimatismos

Πρόκειται για μηχανήματα κλιματισμού υψηλής ισχύος, όπου η εσωτερική τους μονάδα μοιάζει με ντουλάπα. Τοποθετούνται στο δάπεδο και χρησιμοποιούνται κυρίως για την ψύξη μεγάλων επαγγελματικών χώρων, όπως καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα, κ.ά. με χαμηλό ύψος οροφής.

Μάθετε περισσότερα στην Τεχνική Ακαδημία

Κλιματιστικά - Ποιοτικές προτάσεις στο Eshop την ANDRIANOS

Κλιματιστικό Carrier Extreme2 9000BTU 38QHG/42QHG009D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Carrier Extreme2 9000BTU 38QHG/42QHG009D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Ενεργειακή κλάση Α++ στην ψύξη και A+++ στη θέρμανση στη θερμή ζώνη. Με UV φωτισμό που μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει τους μικροοργανισμούς.

629,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 507,26€
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 10000BTU RAS10Ε2AVG-E/RASB10Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 10000BTU RAS10Ε2AVG-E/RASB10Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Συνδυάστε την απόλυτη ησυχία με τη μέγιστη αποδοτικότητα!

699,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 563,71€
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 10000BTU RAS10J2AVSG-E/RASB10J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 10000BTU RAS10J2AVSG-E/RASB10J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Υψηλές επιδόσεις, αθόρυβη λειτουργία.

999,01€ Χωρίς ΦΠΑ: 805,65€
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 16000BTU RAS16Ε2AVG-E/RASB16Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 16000BTU RAS16Ε2AVG-E/RASB16Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Συνδυάστε την απόλυτη ησυχία με τη μέγιστη αποδοτικότητα!

1.069,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 862,10€
Κλιματιστικό Carrier Extreme2 18000BTU 38QHG/42QHG018D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Carrier Extreme2 18000BTU 38QHG/42QHG018D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Ενεργειακή κλάση Α++ στην ψύξη και A+++ στη θέρμανση στη θερμή ζώνη. Με UV φωτισμό που μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει τους μικροοργανισμούς.

1.089,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 878,23€
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 13000BTU RAS13J2AVSG-E/RASB13J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 13000BTU RAS13J2AVSG-E/RASB13J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Υψηλές επιδόσεις, αθόρυβη λειτουργία.

1.099,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 886,29€
Κλιματιστικό Carrier Platinum Plus 12000BTU 38QHP/42QHP012E8S Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Carrier Platinum Plus 12000BTU 38QHP/42QHP012E8S Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Άριστες επιδόσεις και υψηλή τεχνολογία, με συντελεστές απόδοσης: SEER έως 10,0 και SCOP έως 6,2 εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ψυκτική & θερμική ικανότητα με τη χαμηλότερη ηλεκτρική κατανάλωση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

1.099,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 886,29€
Κλιματιστικό Toshiba HAORI 10000BTU RAS-10J2AVSG-E1/ RAS-B10N4KVRG-E Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba HAORI 10000BTU RAS-10J2AVSG-E1/ RAS-B10N4KVRG-E Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Kομψότητα πέρα από τα όρια με υφασμάτινη επένδυση (R32). Ενεργειακή κλάση Α+++  στην ψύξη και στη θέρμανση

 

1.179,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 950,81€
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 18000BTU RAS18J2AVSG-E/RASB18J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 18000BTU RAS18J2AVSG-E/RASB18J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Υψηλές επιδόσεις, αθόρυβη λειτουργία.

1.289,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.039,52€
Κλιματιστικό Carrier Extreme2 24000BTU 38QHG/42QHG024D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Carrier Extreme2 24000BTU 38QHG/42QHG024D8SE Inverter (R32) (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Ενεργειακή κλάση Α++ στην ψύξη και A+++ στη θέρμανση στη θερμή ζώνη. Με UV φωτισμό που μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει τους μικροοργανισμούς.

1.349,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.087,90€
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 24000BTU RAS24Ε2AVG-E/RASB24Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba YUKAI 24000BTU RAS24Ε2AVG-E/RASB24Ε2KVG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Συνδυάστε την απόλυτη ησυχία με τη μέγιστη αποδοτικότητα!

1.399,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.128,23€
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 24000BTU RAS24J2AVSG-E/RASB24J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba EDGE 24000BTU RAS24J2AVSG-E/RASB24J2KVSG-E R32 DC Inverter (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Υψηλές επιδόσεις, αθόρυβη λειτουργία.

1.599,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.289,52€
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 10000BTU - RAS -10S4AVPG-E/RASB10S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 10000BTU - RAS -10S4AVPG-E/RASB10S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Κορυφαία απόδοση και ποιότητα αέρα - DC Twin Rotary Inverter,  A+++ στην ψύξη αλλά και στη θέρμανση.

 

1.649,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.329,84€
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 13000BTU - RAS -13S4AVPG-E/RASB13S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 13000BTU - RAS -13S4AVPG-E/RASB13S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Κορυφαία απόδοση και ποιότητα αέρα - DC Twin Rotary Inverter,  A+++ στην ψύξη αλλά και στη θέρμανση. 

1.759,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.418,55€
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 18000BTU - RAS-18S4AVPG-E/RASB18S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)
Κλιματιστικό Toshiba DAISEKAI 10 WHITE - 18000BTU - RAS-18S4AVPG-E/RASB18S4KVPG-E (12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ)

Κορυφαία απόδοση και ποιότητα αέρα - DC Twin Rotary Inverter,  A+++ στην ψύξη αλλά και στη θέρμανση.

2.258,99€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.821,77€

klimatistika dapedou oikiaka  

Τα Fan coils είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες ψύξης και θέρμανσης οι οποίες συνδέονται σε κύκλωμα νερού και αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Όπως προδίδει και το όνομα τους (Fan Coils = Σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα στα ελληνικά), η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Με τη βοήθεια του ανεμιστήρα διανέμεται η θερμότητα στο χώρο, σε αντίθεση με τα απλά θερμαντικά σώματα (πάνελ ή φέτες) που το κάνουν με ακτιβολία και συναγωγή χωρίς βεβιασμένη ροή αέρα.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση των fan coils σε σχέση με τα συμβατικά σώματα:

  • Σε συνδυασμό με μία αντλία θερμότητας μπορούμε να έχουμε θέρμανση και ψύξη με ένα μόνο σύστημα.
  • Αυξημένη απόδοση στη θέρμανσης και στη ψύξη, ακόμα και σε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.
  • H κατανάλωση ρεύματος είναι ελάχιστη και ανάλογη της ταχύτητας των ανεμιστήρων.
  • Εύκολη τοποθέτηση.
  • Δυνατότητα αυτονομίας ανά κλιματιζόμενο χώρο με την χρήση θερμοστατών ανά δωμάτιο.
  • Μπορούν να συνδεθούν εύκολα με συστήματα Smart Home για απομακρυσμένο έλεγχο, ακρίβεια στη ρύθμιση και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Μπορούν να τοποθετηθούν σε εμφανή αλλά και κρυφά σημεία του χώρου.
  • Απαλλαγή από τις πολλές εξωτερικές μονάδες που απαιτούν τα κλιματιστικά τύπου split, τα οποία συνήθως συνατόνται στα ελληνικά κτίρια.

Εφαρμογές

Τα fan coils συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με όλες τις πηγές θέρμανσης, συνήθως με αντλίες θερμότητας, ενώ όταν η ψύξη του χώρου είναι πρωταρχικός στόχος, τότε η εγκατάσταση των fan coil είναι αναπόφευκτη. Εκτός από τις αντλίες θερμότητας, τα fan coil μπορούν να συνδεθούν με άλλα συστήματα θέρμανσης, όπως είναι οι λέβητες συμπύκνωσης, τα ηλιοθερμικά συστήματα, ή/και υβριδικά συστήματα, τα οποία συνδυάζουν δύο ή περισσότερες από τις παραπάνω πηγές θερμότητας. 

fan coil carrier klimatismos andrianos small

Γενικά, τα fan coil μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κτίριο και να λειτουργήσουν ως ένα νέο σύστημα εξ αρχής ή να αντικαταστήσουν, με τις κατάλληλες μετατροπές, το υπάρχον σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας.

Η ANDRIANOS ασχολείται με τα συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης - Παραγωγής ΖΝΧ από το 1994. Διαθέτει προϊόντα με γνώμονα την αισθητική, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και είναι πιστοποιημένη για αυτό από την TUV AUSTRIA με το ISO 9001 και το ISO 14001. Για τα fan coils διαθέτει στην γκάμα της Fan Coil του οίκου OLIMPIA SPLENDID,ενώ είναι επίσης master-dealer για την Ελλάδα του οίκου CARRIER και επίσημος διανομέας της Ιταλικής Ariston.


 

Fan Coils OLIMPIA SPLENDID

Η OLIMPIA SPLENDID διαθέτει μια πλήρη γκάμα fan coils που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη εφαρμογής. Στην γκάμα της ANDRIANOS θα βρείτε διαθέσιμα τα παρακάτω μοντέλα:

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 SMART S1 SL - ΔΑΠΕΔΟΥ/ΟΡΟΦΗΣ - ULTRASLIM

001 Fan Coil Olimpia Splendid

Η γραμμική εμφάνιση (με το σύστημα αναρρόφησης από κάτω) συνδυάζεται άψογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου. Η νέα διαμόρφωση με συμμετρική, κοντή σχάρα παροχής επιτρέπει την εγκατάσταση του χειριστηρίου αφής επί τόπου.

 

carrier fan coil new NC

Σε 5 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,82 έως 3,78 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 0.88 έως 3.91 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 57,9 cm, Βάθος 15 cm και Πλάτος από 75,9 έως 155,9 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Συμπαγές: πάχος min 12,9cm – max 15cm
  • Κινητήρας DC brushless
  • Μεταλλική πρόσοψη, Smart πλευρές από ABS
  • Ολική επίπεδη αισθητική με σύστημα εξαγωγής αέρα από κάτω
  • Εγκατάσταση στο δάπεδο, στον τοίχο ή στην οροφή
  • Προαιρετικό κιτ wifi 
  • Διατίθεται σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 Air SL AR - ΔΑΠΕΔΟΥ/ΟΡΟΦΗΣ - SLIM

002 Fan Coil Olimpia Splendid

Το Bi2 AIR SL SLIM με πάχος 17,9cm και μέγιστη ισχύ 4,85Kw εγγυάται μέγιστη ησυχία, τέλεια κατανομή του αέρα για ψύξη και για θέρμανση.

 

42ΝD 42NC

Σε 3 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 3,85 έως 4,85 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 4,11 έως 5 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 59,9 cm, βάθος 20 cm και πλάτος από 134,5 έως 414,5 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Συμπαγές: πάχος min 17,9cm – max 20cm
  • Κινητήρας DC brushless
  • Μεταλλική πρόσοψη, πλαϊνά μέρη ABS
  • Τα μπροστινά και τα πλαϊνά πάνελ είναι ενωμένα για εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση.
  • Γρίλιες προστασίας στο σύστημα απορρόφησης και στην έξοδο του αέρα
  • Αφαιρούμενα φίλτρα τοποθετημένα στην εισαγωγή αέρα
  • Εγκατάσταση στο δάπεδο, στον τοίχο ή στην οροφή
  • Διατίθεται σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 Naked SLI - ΟΡΟΦΗΣ - ULTRASLIM

003 Fan Coil Olimpia Splendid

Το Fan Coil Bi2 Naked SLI UltraSlim εγγυάται ελάχιστα επίπεδα θορύβου σε συνδυασμό με την μέγιστη ροή αέρα

 

carrier fan coil new SI

Διατίθεται σε 4 μεγέθη με ψυκτικές αποδόσεις από 0,682 έως 3,29 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,05 έως 4,10 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 57,6 cm, βάθος 12,6 cm και μήκος από 52,5 έως 112,5 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Συμπαγές, πάχος εντοιχισμού μόλις 14,2cm
  • Εξαιρετικά λεπτό αισθητικό πάνελ
  • Κινητήρας DC brushless
  • Μεταλλικό πάνελ κλεισίματος σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 Naked SLI - ΟΡΟΦΗΣ - SLIM

004 Fan Coil Olimpia Splendid

To Fan Coil Fan Coil Bi2 Naked SLI Slim διατίθεται με ισχύ έως 4,85Kw και είναι ιδανικό για μεγαλύτερους χώρους και ψυχρότερα κλίματα.

 

carrier new 2020 fan coils slim 42SI

Είναι είναι διαθέσιμα σε 3 μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 3,85 έως 4,45 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 4,11 έως 5,05 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 59,9 cm, βάθος 19,8 cm και μήκος από 111 έως 118 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Συμπαγές, πάχος εντοιχισμού μόλις 21,7cm
  • Εξαιρετικά λεπτό αισθητικό πάνελ
  • Κινητήρας DC brushless
  • Μεταλλικό πάνελ κλεισίματος σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 Wall SLW AR - ΤΟΙΧΟΥ - ULTRASLIM

005 Fan Coil Olimpia Splendid

Περιστρέφοντας την οθόνη, το Bi2 Wall SLW μπορεί να εγκατασταθεί ως μονάδα split ή ως κονσόλα. Έχει παρόμοια σχεδίαση με το Bi2 Air για να επιτρέπει αισθητικά συντονισμένες εγκαταστάσεις στο ίδιο περιβάλλον.

 

fan-coil-ariston

Σε 3 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 1,01 έως1,82 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,4 έως 2,5 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 38 cm, βάθος 15 cm και μήκος από 90,6 έως 130,6 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Μικρών διαστάσεων: πάχος min 12,9cm
  • Συνολική επίπεδη αισθητική
  • Κινητήρας DC brushless
  • Στιβαρό μεταλλικό σώμα, μονομπλοκ για άνετη εργασία
  • Αφαιρούμενα φίλτρα τοποθετημένα στην εισαγωγή αέρα
  • Διατίθεται σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

OLIMPIA SPLENDID Fan Coil Bi2 Wall SLW AR - ΤΟΙΧΟΥ

006 Fan Coil Olimpia Splendid

Συμπαγής σχεδιασμός για να ελαχιστοποιεί τον όγκο και να διευρύνει τις δυνατότητες εγκατάστασης πάνω από την πόρτα. Παρόμοια σχεδίαση με το Bi2 Air για να επιτρέπει αισθητικά συντονισμένες εγκαταστάσεις στο ίδιο περιβάλλον

 

nimbus aquaslim fan coil ariston

Σε 3 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 2,40 έως 3,90 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 2,91 έως 4,59 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 30,3 cm, βάθος 22,6 cm και μήκος 94 cm. 

Χαρακτηριστικά: 

  • Θερμαίνει, ψύχει, αφυγραίνει και φιλτράρει
  • Αφαιρούμενα φίλτρα που βρίσκονται στην εισαγωγή του αέρα
  • Συνολική επίπεδη αισθητική
  • Κινητήρας DC brushless
  • Μονομπλοκ Σώμα για άνετη εργασία
  • Διατίθεται σε χρώμα λευκό RAL 9003

 

 

Fan Coils MIRROR

Το  MIRROR FS είναι το fan coil δαπέδου με λεπτό και μοντέρνο σχεδιασμό για ιδανική αρμονία με τη διακόσμηση του σπιτιού, ήσυχο σαν καλοριφέρ και αποδοτικό χάρη στο μοτέρ DC Inverter.

 007 mirror fan coil

 

MIRROR RS Fan Coils Δαπέδου / Οροφής

fan-coil-ariston

Σε 4 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 1,19 έως 3,73 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,55 έως 4,71 kW.

Διαστάσεις: Ύψος 55,3 cm, βάθος 12 cm και μήκος από 68,1 έως 125,7 cm 

Χαρακτηριστικά:

  • Αθόρυβη λειτουργία κάτω από το ακουστικό όριο, στα 20dB(A)
  • Τεχνολογία DC Inverter
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μόνο 4Watt
  • Μοντέρνος σχεδιασμός, με πρόσοψη από σκληρυμένο κρύσταλλο ασφαλείας
  • Ανθεκτικά πτυχωτά φίλτρα από ανοξείδωτη λαμαρίνα με τη μεγαλύτερη διάρκεια
  • Εφαπτόμενος ανεμιστήρας αλουμινίου για μεγαλύτερη απόδοση
  • Υδραυλικές συνδέσεις δεξιά ή αριστερά στο ίδιο fan coil
  • Εγκατάσταση στο δάπεδο, στην οροφή, ή στον τοίχο χαμηλά

 

 

 

Fan Coils CARRIER

Η Carrier διαθέτει μια πλήρη γκάμα fan coils που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη εφαρμογής. Επενδύοντας στην καινοτομία, έχει καταφέρει να δημιουργεί συνεχώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την άνεση στο εσωτερικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Με τις σειρές fan coil της Carrier επιτυγχάνονται κορυφαίες επιδόσεις που κάνουν την εγκατάσταση συστημάτων Θέρμανσης και Ψύξης πιο εύκολη από ποτέ.

CARRIER Fan Coil σειρά 42ΝD & 42NC

Ενεργειακή απόδοση και επιδόσεις οικολογικού σχεδιασμού.

Λύση αναφοράς για ανακαινίσεις μεγάλων κτιρίων όπως γραφεία, ξενοδοχεία καθώς επίσης και ανακαίνιση κτιρίων κ.λ.π.

 

Fan Coil CARRIER 42ND Δαπέδου ή οροφής Κρυφού τύπου

carrier fan coil new NC

Σε 11 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,9 έως 6,2 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,5 έως 9,6 kW.

Διαστάσεις: ύψος 55,6 cm, βάθος 24,5 cm και πλάτος από 65 έως 161 cm. Mε τα πόδια στήριξης το ύψος προσαυξάνεται κατά 10 cm.

Διαθέσιμα και στα αντίστοιχα μοντέλα Inverter 42ΝD/NC-LEC. Τα μοντέλα LEC βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της μονάδας και προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περισσότερη άνεση, μέγιστη ευελιξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 


Fan Coil Carrier 42NC Δαπέδου ή οροφής Εμφανούς τύπου 

42ΝD 42NC

Σε 11 διαθέσιμα μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,9 έως 6,2 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,5 έως 9,6 kW.

Διαστάσεις: ύψος 60,7 cm, βάθος 25cm και πλάτος από 84 έως 180 cm. Mε τα πόδια στήριξης το ύψος προσαυξάνεται κατά 10 cm.

fan coil carrier 42 nd egkatastasi se oikia

Χαρακτηριστικά:

  • Βελτιωμένα επίπεδα άνεσης, πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου.
  • Καινοτόμο σχεδιασμό που διασφαλίζει εύκολη εγκατάσταση και απλοποιημένη συντήρηση.

Διαθέσιμα και στα αντίστοιχα μοντέλα Inverter 42ΝD/NC-LEC. Τα μοντέλα LEC (Low energy Consumption) βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση της μονάδας και προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περισσότερη άνεση, μέγιστη ευελιξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

 

Fan Coil CARRIER Σειρά 42SI SLIM INVERTER -  Με κινητήρες ανεμιστήρα EC

Με διακριτικό και κομψό σχεδιασμό η νέα τερματική μονάδα IDROFAN SLIM της Carrier εναρμονίζεται σε κάθε χώρο και καλύπτει κάθε ανάγκη. Εξασφαλίζει βέλτιστη άνεση τόσο σε νέα όσο και σε ανακαινισμένα κτίρια.

Διαθέτει:

  • Κομψό Σχεδιασμό με λεπτές διαστάσεις
  • Υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
  • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
  • Εύκολη εγκατάσταση

Fan Coil CARRIER Inverter Slim 42SIC Δαπέδου ή οροφής Εμφανούς τύπου & 42SIN Κρυφού τύπου

carrier fan coil new SI

Διατίθεται σε 5 μεγέθη ως κρυφή ή εμφανούς τύπου για τοποθέτηση στην οροφή ή στο δάπεδο, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,62 έως 3,8 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 1,09 έως 4,86 kW.

Με βάθος μόλις 126 mm στα μοντέλα κρυφού τύπου και  μόλις 150 mm στα μοντέλα εμφανούς τύπου παρέχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στο δάπεδο είτε στην οροφή του χώρου, ενώ μπορούν να συνδυαστούν σε κάθε είδους εγκατάσταση και σπίτι. Με το μειωμένο πάχος και την ευέλικτη εγκατάστασή μπορούν να εντοιχιστούν εύκολα εξασφαλίζοντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, οικονομία και εύκολο καθαρισμό.

Με χειριστήριο Touch LCD με πλήρη PID έλεγχο του ανεμιστήρα και θερμοστάτη και με κινητήρες ανεμιστήρα EC.

fan coil carrier 42 slim egkatastasi se oikia

Χαρακτηριστικά:

  • Φίλτρα που παρακρατούν σωματίδια του αέρα για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών άνεσης.
  • Τελευταίας τεχνολογίας EC κινητήρα μεταβλητών στροφών, που μεταβάλει σταδιακά την ταχύτητα του ανεμιστήρα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
  • Ενσωματωμένο ή επίτοιχο χειριστήριο με οθόνη αφής SMART TOUCH PANEL.

 


Fan Coil Carrier Inverter Slim χαμηλού ύψους (370mm) 42SIR Εμφανούς τύπου & 42SIL Κρυφού τύπου

carrier new 2020 fan coils slim 42SI

Αποτελούν ιδανική λύση για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, χάρη στο ιδιαίτερα χαμηλό ύψος τους, μπορούν να συνδυαστούν με νέα ή υπάρχοντα συστήματα ψύξης και θέρμανσης όλων των τύπων. 

Τα μοντέλα χαμηλού ύψος είναι διαθέσιμα σε 5 μεγέθη, με ψυκτικές αποδόσεις από 0,52 έως 3,14 kW και θερμαντικές αποδόσεις από 0,78 έως 3,91 kW.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils 42SI

 

 

Fan Coils ARISTON

Η ARISTON είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη θέρμανση νερού και προϊόντων θέρμανσης παρέχοντας σε όλο τον κόσμο αποδοτικές και υψηλής ποιότητας λύσεις για την άνεσή του, με ιταλικό σχεδιασμό. Τα νέα Fan Coils NIMBUS AQUASLIM, αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα στα συστήματα αντλιών θερμότητας και στα υβριδικά συστήματα ARISTON. Προσφέρει έτσι στους καταναλωτές μία πλήρη γκάμα προϊόντων με εγγυημένη άνεση, που προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον.

ARISTON Fan Coils Nimbus Aquaslim FS δαπέδου

fan-coil-ariston

Το Fan coil (τερματικό νερού) Slim Nimbus Aquaslim Fs Inverter της Ariston είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε δάπεδο ή σε οροφή, χρησιμοποιείται για θέρμανση και για ψύξη και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον

Σε 4 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 0,55 έως 3,3 kW και θερμαντικές αποδόσεις στους 45°C από 0,57 έως 3,81 kW και στους 70°C από 1,89 έως 6,98 kW.

Συμπαγές μέγεθος

Με πολύ μικρό πάχος, το Nimbus Aquaslim FS είναι από τα πιο συμπαγή στην κατηγορία του. Με τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε τύπο επίπλων.

Ενεργειακή Απόδοση

Καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, ενισχυμένη απόδοση, εγγυημένη από την πιστοποίηση Eurovent.

Αθόρυβη Λειτουργία

Η αθόρυβη λειτουργία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου στο ελάχιστο ενεργώντας στην ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils Nimbus Aquaslim FS

nimbus aquaslim fan coil ariston

Χαρακτηριστικά:

/ Οθόνη αφής (προαιρετικό) με δυνατότητα ενσωμάτωσης επάνω στο μηχάνημα
/ Χειριστήριο τοίχου (προαιρετικό) με δυνατότητα ελέγχου μέχρι και 30 μονάδων
/ Αθόρυβη λειτουργία, για μείωση του θορύβου στο ελάχιστο
/ Τεχνολογία inverter DC
/ Εφαπτομενικός ανεμιστήρας με κλιμακωτά πτερύγια
/ Δομή από ηλεκτρο-γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο με υψηλή αντοχή


ARISTON Fan Coils Nimbus Aquaslim WH τοίχου

fan-coil-ariston

Το Fan coil (τερματικό νερού) Slim Nimbus Aquaslim WH Inverter της Ariston είναι ιδανικό για επίτοιχη τοποθέτηση, χρησιμοποιείται για θέρμανση και για ψύξη και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον

Σε 4 διαθέσιμα μεγέθη, ψυκτικές αποδόσεις από 0,55 έως 3,3 kW και θερμαντικές αποδόσεις στους 45°C από 0,57 έως 3,81 kW και στους 70°C από 1,89 έως 6,98 kW.

Συμπαγές μέγεθος:

Με πάχος μόλις 128 mm, το Nimbus Aquaslim WH είναι το λεπτότερο στην κατηγορία του. Με τον καινοτόμο σχεδιασμό, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε τύπο επίπλων. 

Ενεργειακή Απόδοση

Καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, ενισχυμένη απόδοση, εγγυημένη από την πιστοποίηση Eurovent.

Αθόρυβη Λειτουργία

Η αθόρυβη λειτουργία επιτρέπει τη μείωση του θορύβου στο ελάχιστο ενεργώντας στην ταχύτητα του ανεμιστήρα. Επιπλέον, είναι δυνατή η ενεργοποίηση της λειτουργίας SILENT που μειώνει περαιτέρω τον θόρυβο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη άνεση ακόμα και τις νυκτερινές ώρες.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των Fan Coils Nimbus Aquaslim WH

nimbus aquaslim fan coil ariston

Χαρακτηριστικά:

/ Κομψός σχεδιασμός
/ Οθόνη αφής ενσωματωμένη τηλεχειριστήριο υπερύθρων στάνταρ
/ Αθόρυβη λειτουργία, για μείωση του θορύβου στο ελάχιστο
/ Ενσωματωμένη τρίοδη βαλβίδα, στάνταρ
/ Τεχνολογία inverter DC
/ Εφαπτομενικός ανεμιστήρας με κλιμακωτά πτερύγια
/ Δομή από ηλεκτρο-γαλβανισμένο μεταλλικό φύλλο με υψηλή αντοχή

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα της ANDRIANOS, παρακαλούμε καλέστε στο 27210 23124 ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

navarino residences egkatastasi ugraeriou

Το υγραέριο και το φυσικό αέριο προσφέρουν οικονομία στην θέρμανση, την ψύξη, την παραγωγή ζεστού νερού/ατμού & στο μαγείρεμα, ενώ εξασφαλίζεται και μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και το 50%...

...αποτελούν βέλτιστη λύση για κάθε σπίτι ή επιχείρηση, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία, απόλυτη ασφάλεια και πολλαπλά οφέλη.

eco friendly me keimeno megalos vathmos apodosis me keimena egkatastasi sintirisi me keimeno

Η ANDRIANOS ασχολείται με τα δίκτυα υγραερίου από το 1994, έχει κατασκευάσει πάνω από χίλια ποιοτικά και ασφαλή δίκτυα υγραερίου και είναι πιστοποιημένη από την TUV AUSTRIA με το ISO 9001:2015.

H τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών, οι μηχανισμοί και οι δικλίδες ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, οι τακτικοί έλεγχοι από το εξειδικευμένο συνεργείο μας και η ομαλή πιστοποιημένη λειτουργία του δικτύου, δημιουργούν ένα αξεπέραστο πλέγμα ασφάλειας για το προσωπικό και για τους πελάτες.

Αναλαμβάνουμε την πλήρη μελέτη κάθε έργου στον τομέα του υγραερίου. Ξεκινώντας από τις απαιτήσεις καύσης και το σχεδιασμό δικτύου, δίνουμε εναλλακτικές προτάσεις εξοπλισμού κατασκευής και ασφαλιστικών μέτρων εγκατάστασης - συστημάτων ανίχνευσής.

Εξασφαλίστε χαμηλές ενεργειακές χρεώσεις, για κάθε εφαρμογή  

Για το σπίτι: 

Συστήματα Θέρμανσης

Ζεστό Νερό

Μαγείρεμα

Τζάκι Υγραερίου

Παραγωγή Ηλεκτρικού Ρεύματος 

Για την Επιχείρηση:

Εφαρμογή σε:

Ξενοδοχεία
Αρτοποιεία
Ζαχαροπλαστεία
Εστιατόρια
Τυροκομεία
Ιχθυοπωλεία
Πτηνοτροφία
Θερμοκήπια
Σφαγεία
Βιοτεχνίες
Ξηραντήρια
Αποστακτήρια κ.λ.π.

Για τη Βιομηχανία:

Εφαρμογή σε:

Μεταλλοβιομηχανίες, χαρτοποιίες

Βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων

Κλωστουφαντουργία, εκτυπώσεις, κεεραμοποία κ.λ.π. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ANDRIANOS


 Δεν έχετε πειστεί ακόμα ότι το Υγραέριο και το Φυσικό Αέριο είναι η Ιδανική Λύση;


Οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν καθημερινά και με διαφορετικό τρόπο για κάθε καύσιμο. Γενικά το υγραέριο είναι ένα οικονομικό καύσιμο, και προσφέρει σημαντική οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο ή την ηλεκτρική ενέργεια.

Χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση του, τη μεγάλη του θερμογόνο δύναμη, τον υψηλό βαθμό απόδοσης καύσης, αλλά και το μειωμένο κόστος συντήρησης, κάθε ξενοδοχείο επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά του έξοδα.

Επιπλέον, αντικαθιστώντας τον καυστήρα και ενδεχομένως τον κεντρικό λέβητα, ανάλογα με την παλαιότητά του, καλύπτονται πλήρως οι Θερμικές Ανάγκες των χώρων του κτιρίου, καθώς και οι ανάγκες για Ζεστό Νερό Χρήσης.  Τέλος, το υγραέριο είναι η καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν να διακριθούν και σε γαστρονομικό επίπεδο, καθώς αποτελεί εγγύηση για ασφαλές και νόστιμο μαγείρεμα, με πλεονεκτήματα, όπως άμεση, δυνατή, ελεγχόμενη και καθαρή καύση που είναι απαραίτητα σε κάθε επαγγελματική κουζίνα.


Η ANDRIANOS διαθέτει την πληρέστερη γκάμα υλικών & εξαρτημάτων

για δίκτυα υγραερίου και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα


Πιστοποιημένες Δεξαμενές Υγραερίου με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα ασφαλείας


dexamenes ugraeriou andrianos lpg tanks


Λέβητες Αερίων Καυσίμων Υψηλών Βαθμών Απόδοσης


 epitoichoi levites aeriou ariston


Ρυθμιστές Πίεσης, Ανιχνευτές & Ηλεκτρομαγνητικές Υγραερίου, Εξαεριωτές Υγραερίου, Βαλβίδες Υγραερίου, Εύκαμπτους Συνδέσμους, Διηλεκτρικούς Συνδέσμους, Φίλτρα Υγραερίου, Ερμάρια, κλπ


 poiotika diktya aeriou


Αντιπροσωπεύει μερικούς από τους σημαντικότερους οίκους σε υλικά και εξαρτήματα αέριων καυσίμων


 gok technocontrol technogas

Με εμπειρία 25 ετών το όνομα ANDRIANOS είναι συνώνυμο της ποιότητας και της ασφάλειας στο Υγραέριο και στο Φυσικό Αέριο.

"Εξειδικευμένες λύσεις για κάθε εφαρμογή"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ANDRIANOS

  

 

Χρήσιμα Άρθρα για Κλιματιστικά

17 Ιούλιος 2019
Τα κλιματιστικά μηχανήματα αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση για ψύξη , καθώς και για θέρμανση τα τελευταία χρόνια, στο σπίτι, στο εξοχικό ή στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, θεωρούνται από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές, επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την επιλογή του κατάλληλου τύπου, μάρκας και μοντέλου κλιματιστικού που θα τοποθετήσουμε στο χώρο μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.
3 Φεβρουάριος 2016
Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 έχει τεθεί σε ισχύ η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενεργειακή Σήμανση προϊόντων τα οποία καταναλώνουν ενέργεια (ΕrP - Energy related Products), η οποία έχει κύριο σκοπό να καταστήσει απλούστερη στους καταναλωτές, στους κατασκευαστές εξοπλισμού θέρμανσης και στους εγκαταστάτες, την επιλογή του πιο ενεργειακά αποδοτικού προϊόντος, έτσι ώστε οι εκπομπές CO2 να μειώνονται και το κόστος της ενέργειας να ελαττώνεται.
16 Σεπτέμβριος 2015
Η τακτική συντήρηση του κλιματιστικού , σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, και ο συχνός καθαρισμός του βοηθά όχι μόνο στην αύξηση της διάρκειας ζωής του μηχανήματος, αλλά και στην αποτροπή απρόβλεπτων δαπανηρών μηχανικών βλαβών. Επίσης βελτιστοποιεί την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, κάνοντας παράλληλα οικονομία και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
15 Ιούλιος 2015
Με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και ένα ακόμα θερμό καλοκαίρι να καταφθάνει, η ανάγκη για κλιματισμό είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Ειδικά στην Ελλάδα, η χρήση κλιματιστικού στο σπίτι μας είναι σχεδόν υποχρεωτική, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένες επιλογές στην αγορά, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των αναγκών και των καταναλωτών. Τα βασικά σημεία για την ορθή επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού , είναι το κατά πόσο καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες του καθενός, με βάσει τόσο τις οικονομικές του δυνατότητες, όσο και τις απατήσεις του χώρου του, καθώς επίσης και η ενεργειακή κατανάλωση του εκάστοτε συστήματος. Η σωστή ενημέρωση για το θέμα του κλιματισμού επομένως, θεωρείται σημαντική προϋπόθεση για τη λήψη της σωστής σχετικής απόφασης.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη