Συμμετοχή του Γ. Ανδριανού σε Ημερίδα του ΠΣΔΜΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, η Ημερίδα με θέμα "Εναλλακτικές Τεχνολογίες Θέρμανσης και Εξοικονόμησης Ενέργειας - Κτίρια Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας" Πράξης με

Η εκδήλωση διοργανώθηκε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις εναλλακτικές τεχνολογίες θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα για τα κτίρια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Συντονιστής και κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Δρ. Μηχ/γος-Ηλ/γος ΜΙΤ ο οποίος έδωσε πληροφορίες  για την ταξινόμηση, τις τυπικές εφαρμογές, τις τιμές ενέργειας και την οικονομικότητα των εναλλακτικών τεχνολογιών. Ταυτόχρονα παρουσίασε σημαντικά ζητήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή σχετική νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων και  συγκεκριμένα τα κτίρια σχεδόν μηδενικής καταναλώσεως ενέργειας. Επιπλέον παρουσίασε τα συστήματα θερμάνσεως με αέρα και τα  παθητικά κτίρια: καθώς και το γερμανικό πρότυπο κατά PassivHaus.

Κεντρικός εισηγητής στον τομέα της ηλιοθερμίας ήταν ο κος Γεώργιος Ανδριανός Διπλ. Ηλεκτρολογος Μηχανικός, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ και μέλος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας. Ο κος Ανδριανός ανέπτυξε θέματα σχετικά με τα ηλιοθερμικά συστήματα και την συνεισφορά της ηλιοθερμικής τεχνολογίας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα παρουσίασε εναλλακτικές διατάξεις συνδέσεως ηλιοαμφιθερμικών με βοηθητική πηγή θερμότητας, τεχνολογίες αποθηκεύσεως θερμότητας με θερμική διαστρωμάτωση και Τρόπους εύκολης τηλεπαρακολούθησης και τηλεπαραμετροποίησης Ηλιακών Συστημάτων. Τέλος παρουσίασε τυπικές εγκαταστάσεις με ανάλυση της εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομικότητα των λύσεων αυτών.

Στη συνέχεια, με εισηγητή τον κο Βασίλειο Φούρλα, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ αναπτύχθηκαν οι Τεχνολογίες ρυθμίσεως και αυτομάτου ελέγχου συστημάτων κεντρικής θερμάνσεως, ενώ ο κος Σωτήριος Κατσιμίχας, Δρ. Μηχ/γος Μηχ., Διπλ. Μηχ/γος Μηχ. και Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας παρουσίασε  τις τελευταίες εξελίξεις στους Λέβητες πετρελαίου χαμηλών θερμοκρασιών και λέβητες καυσίμων αερίων συμπυκνώσεως.

Η συνεισφορά των αντλιών θερμότητας (αεροθερμικών και γεωθερμικών) στα κτίρια χαμηλής κατανάλωσης παρουσιάστηκε από την κα Κωνσταντίνα Καλλιακούδη, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ. ΜSc Ενέργειας ενώ ο κός Νικόλαος Γαλάνης, Δρ. Μηχ., Διπλ. Μηχ/γος Μηχ. ανέπτυξε Εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης όπως Λέβητες και καυστήρες βιομάζας και πελέτας και την Τοπική ηλεκτρική θέρμανση με αντιστάσεις και πανέλα υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Η ημερίδα προσπάθησε να δώσει μια πλήρη εικόνα των εξελίξεων στις εναλλακτικές τεχνολογίες θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας με ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τις εναλλακτικές λύσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και απώτερο σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στους μηχανικούς και τεχνικούς του Ν. Εύβοιας.