Προμήθεια και εγκατάσταση νέων ενεργειακά αποδοτικών ψυκτών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για ένα ακόμα μεγάλο δημόσιο έργο το οποίο έχει αναλάβει η «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ», κατόπιν συμμετοχής της σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό. Το έργο προμήθειας και εγκατάστασης νέων ενεργειακά αποδοτικών αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων - χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο περιελάμβανε την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία δύο νέων αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων - ισχύος 2000kW συνολικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με σκοπό την αναβάθμιση των νευραλγικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων  που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των χώρων του Νοσοκομείου. Η ανανέωση των ψυκτικών συγκροτημάτων θα συμβάλει στην  ενεργειακή εξοικονόμηση του κτιριακού συγκροτήματος.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Με γνώμονα την ποιοτική παροχή τεχνικών λύσεων, επιλέχθηκαν οι ψύκτες AQUAFORCE της Carrier, μηχανήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Η Carrier Corporation βρίσκεται στη κορυφή των κατασκευαστών συστημάτων κλιματισμού, αερισμού, θέρμανσης, βιομηχανικής ψύξης, ελέγχου και αυτοματισμών. Προσφέρει βιώσιμες λύσεις για οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές κτιρίων και είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά το 1952 και έκτοτε είναι παρούσα με διάφορες μορφές αντιπροσώπευσης.  Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, από τον Δεκέμβριο του 2013, αποτελεί στρατηγικό εμπορικό συνεργάτη της AHI CARRIER N.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ A.E σε επίπεδο χονδρικής πώλησης για όλη την Ελλάδα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες υλοποίησης του έργου προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς και η επιτυχής ολοκλήρωσή του οφείλεται:

• στο σωστό προγραμματισμό στην οργάνωση και στην διαχείριση του έργου
  • στην καλή γνώση του αντικειμένου του έργου
  • στην άριστη συνεργασία των υπεύθυνων μηχανικών και του εργατοτεχνικού προσωπικού
  • στην καταλυτική συνεργασία της «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ» με το τεχνικό τμήμα της «AHI CARRIER N.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ A.E»
  • στην άψογη συνεργασία του αναδόχου του έργου με την Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Οι βασικές εργασίες του έργου περιελάμβαναν:

• την απεγκατάσταση και αποξήλωση του παλαιών ψυκτικών συγκροτημάτων και την απομάκρυνση τους από την ταράτσα του Νοσοκομείου.
  • την μεταφορά και εγκατάσταση των δύο νέων ψυκτικών συγκροτημάτων AQUAFORCE της Carrier
  • την ρύθμιση και θέση σε λειτουργία του νέου εξοπλισμού
  • την εγκατάσταση ενός σύγχρονου και καινοτόμου συστήματος αυτόματου ελέγχου (i-Vu),  με το οποίο παρέχεται δυνατότητα καταγραφής των λειτουργιών των μονάδων αλλά και επιτρέπεται η απομακρυσμένη παρακολούθηση και παραμετροποίηση τους μέσω internet.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΟΡΩΝ

Πλέον το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία και με το έργο αυτό, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αναμένεται:

• Εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 36%, αφού οι 2 νέοι ψύκτες έχουν ετήσιο βαθμό απόδοσης 3,78 ενώ οι παλαιοί 2,75, άρα μείωση των θερινών τιμολογίων της ΔΕΗ (τα οποία είναι και τα πλέον υψηλά)  κατά περίπου 20%.
  • Μείωση εξόδων συντήρησης και βλαβών αφού για μια δεκαετία τουλάχιστον θα υπάρχουν σύγχρονα και νέα μηχανήματα αντί πεπαλαιωμένων, που παρουσίαζαν βλάβες και πολλά έξοδα επισκευών κάθε χρόνο.
  • Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών όπως εγγυάται ο κατασκευαστής.
  • Θα επιτευχτεί έτσι, η ζητούμενη από την διοίκηση του Νοσοκομείου, συνολική εξοικονόμηση πόρων και η διασφάλιση της  λειτουργικότητας των μηχανολογικών συστημάτων με ορίζοντα τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία.

Εδώ και 20 χρόνια η «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ» ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά προϊόντα. Προσφέρει δε, στην ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας, επενδύοντας στη μελέτη και στην τεχνογνωσία δυναμικών τομέων προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, με ποιοτικά έργα και ποιοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

• 004.JPG
  • 005.JPG