Η ανάγκη παροχής ολιστικών λύσεων στα σύγχρονα κτίρια, οδήγησε την ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ στην σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τον όμιλο ARISTON THERMO GROUP ο οποίος κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παραγωγή επίτοιχων λεβήτων αερίου, θερμοσιφώνων αερίου, ηλεκτρικών θερμοσιφώνων αλλά και σύγχρονων υβριδικών συστημάτων που συνδυάζουν τις ΑΠΕ και το αέριο.

Ο όμιλος «ARISTON THERMO GROUP» είναι ο ειδικός στη θέρμανση νερού και προϊόντων θέρμανσης παρέχοντας σε όλο τον κόσμο αποδοτικές και υψηλής ποιότητας λύσεις για την άνεσή του, με ιταλικό σχεδιασμό. Χάρη στην παγκόσμια τεχνογνωσία και την βαθιά κατανόηση των καταναλωτικών αναγκών, η «ARISTON» κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη από εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο, για πάνω από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1930 από τον Aristide Merloni και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες. Διαθέτει 18 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε 10 χώρες και απασχολεί συνολικά 6.700 εργαζόμενους. Παράγει και διανέμει περίπου 7.000.000 προϊόντα ετησίως (πάνω από 35 εκατομμύρια ανταλλακτικά) και ο κύκλος εργασιών για το 2015 ήταν 1,43 δις €.

Η συνεργασία αφορά την χονδρική διάθεση καινοτόμων προϊόντων των οίκων ARISTON και CHAFFOTEAUX (µέλος του οµίλου Ariston Thermo) για την θέρμανση, την ψύξη και παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης. Αναλυτικότερα διατίθενται:

• Επίτοιχοι λέβητες συμπυκνωμάτων του οίκου Chaffoteaux πολύ υψηλής απόδοσης.
  • Υβριδικά συστήματα που αποτελούνται από επίτοιχο λέβητα και αντλία θερμότητας, με ενσωματωμένο σύστημα αυτόματου ελέγχου για χρήση του ενός ή του άλλου συστήματος, αναλόγως των συνθηκών.
  • Αντλίες Θερμότητας για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης για μικρά κτίρια, με την πληρέστερη γκάμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ταχυθερμαντήρες αερίου και αυτόνομοι θερμαντήρες αερίου.
  • Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες υψηλής ενεργειακής κλάσης

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ARISTON το πρώτο από σειρά τεχνικών σεμιναρίων στο οποίο μετείχε το τεχνικό και εμπορικό προσωπικό της ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ σε μια πλήρη ενημέρωση για τα προϊόντα ARISTON και CHAFFOTEAUX, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας, εγκατάστασης, ρύθμισης και τεχνικής υποστήριξης.

Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ με 22 έτη εμπειρίας σε εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και πιστοποιημένη την παροχή συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης (ESCO), κατέχει ηγετικό ρόλο στην αγορά των ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης και ψύξης . Έχει πάντα σαν κύριο στόχο να βελτιώσει την ποιότητα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, με ένα σύγχρονο και πλήρες πακέτο λύσεων για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του δικτύου συνεργατών και πελατών. Προσφέρει έτσι, συνολικές ποιοτικές λύσεις για κτίρια με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον.