Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μελέτη διαστασιολόγησης μηχανολογικού εξοπλισμού εκνέφωσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης, και η προμήθεια σύγχρονων αυτόματων συστημάτων αδιαβατικής ψύξης, για την αύξηση του βαθμού απόδοσης σε έξι ψυκτικές μονάδες (condenser) LIEBERT και δύο αντλίες θερμότητας CARRIER ,από τους ειδικούς σε εφαρμογές αδιαβατικής ψύξης, μέσω εκνέφωσης υψηλής πίεσης υδρονέφωσης της ANDRIANOS.

Τα εξελιγμένα αυτόματα συστήματα Αδιαβατικής ψύξης της ANDRIANOS είναι η βέλτιστη λύση για την αποτελεσματική μείωση της θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα στους συμπυκνωτές των εξωτερικών ψυκτικών μονάδων και γενικότερα των μονάδων HVAC, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του βαθμού απόδοσης τους.

Το πρόβλημα: Συχνες βλάβες και διακοπές στη λειτουργία των συμπιεστών των μηχανημάτων ψύξης, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, σε δύο μεγάλα κτίρια, σε Λάρισα και Αθήνα αντίστοιχα

Οι δύο εταιρείες εμπιστεύτηκαν τους ειδικούς της ANDRIANOS για να βρεθεί η σωστή λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που παρουσιάζεται στους συμπυκνωτές, όταν πρέπει να μετατρέψουν τον υπέρθερμο ατμό υψηλής πίεσης σε ψυκτικό ρευστό ίδιας πίεσης, την στιγμή που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διαδικασία της συμπύκνωσης.

Με την ειδική μελέτη και εγκατάσταση του συστήματος αδιαβατικής ψύξης της ANDRIANOS, μειώθηκε δραματικά η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα στο στοιχείο και έτσι επιτυγχάνεται πλέον πιο χαμηλή θερμοκρασία συμπύκνωσης. Με αυτόν τον τρόπο οι συμπιεστές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις και οι μονάδες ψύξης βελτιώνουν κατά πολύ τον βαθμό απόδοσής τους, εξοικονομώντας έτσι σημαντική ενέργεια και ταυτόχρονα αυξάνουν σημαντικά την διάρκεια ζωής τους σε βάθος ετών!

001 exoikonomisi me ydronefosi 35 002 exoikonomisi me ydronefosi 87

Διαφορά Θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα στους συμπυκνωτές των ψυκτικών μονάδων, πριν(47,1oC) και μετά(34,4oC) την λειτουργία του αδιαβατικού συστήματος.

Η λύση στο πρόβλημα: Αυτόματο σύστημα αδιαβατικής ψύξης

Στόχος των ειδικών της ANDRIANOS ήταν. πρώτα να μελετηθεί ένα σύστημα με την σωστή διαστασιολόγηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού και έπειτα να ρυθμιστούν ορθά και οι κατάλληλες παράμετροι λειτουργίας του. Έτσι το νέο σύστημα αδιαβατικής ψύξης μειώνει αποτελεσματικά την θερμοκρασία τοπικά και χωρίς απώλειες, ώστε ο εισερχόμενος αέρας στους συμπυκνωτές να είναι χαμηλότερος. Η πτώση της θερμοκρασίας που θα επιτυγχάνεται, κατά μέσο όρο, με το σύστημα αδιαβατικής ψύξης είναι 15°C! (Σε ειδικές θερμοκρασιακές περιπτώσεις η πτώση θερμοκρασίας μπορεί να είναι και μεγαλύτερη!). Δείτε το παρακάτω διάγραμμα:

003 AND diagramma apodosis

Σε μία τυπική αερόψυκτη μονάδα κλιματισμού, αν η θερμοκρασία που θα εισέλθει στον συμπυκνωτή είναι χαμηλότερη κατά 6 ° C θα έχει ως αποτέλεσμα βελτίωση της αποδοτικότητας της μονάδας κατά 14% και αν είναι χαμηλότερη κατά 12 ° C η βελτίωση αποδοτικότητας θα είναι περίπου από 25-30% μεγαλύτερη, ανάλογα πάντα με τις τρέχουσες συνθήκες της ατμόσφαιρας.

Στις ειδικές παραμέτρους που πραγματοποιήθηκαν, ρυθμίστηκε και ο πολύ σημαντικός βαθμός θερμοκρασιακής υστέρησης HRS του χρονικού on/off της αντλίας υψηλής πίεσης. Όλες οι απαραίτητες ενέργειες ρυθμίζονται μέσω του εξελιγμένου ψηφιακού Tmp control box χειρισμού και λειτουργίας του αδιαβατικού συστήματος.

004 exoikonomisi energeias ydronefosi

Η λειτουργία του αδιαβατικών συστημάτων έχει ρυθμιστεί να ξεκινάει αυτόματα, εφόσον η θερμοκρασία που λαμβάνει ο αισθητήρας Τ, έχει φτάσει σε επίπεδα που έχουν οριστεί ειδικά για κάθε περίπτωση, μέσα από τις παραμέτρους στο Tmp control box και σύμφωνα πάντα με τον βαθμό υστέρησης του on/off των αντλιών. Οι αντλίες ψεκασμού υψηλής πίεσης διαστασιολογήθηκαν ανάλογα τις ανάγκες του κάθε έργου και επιλέχθηκαν τα κατάλληλα μηχανήματα και εξοπλισμός για την άρτια και εγγυημένα σωστή λειτουργία τους.

005 exoikonomisi energeias ydronefosi

Οι νέες αυτές εγκαταστάσεις των αυτόματων συστημάτων αδιαβατικής ψύξης στα έξι condenser LIEBERT σε μεγάλο κτίριο εταιρείας επικοινωνιών στην Λάρισα και σε δύο ψύκτες 500Kw CARRIER σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση της λειτουργίας των μηχανημάτων και κατ’ επέκταση της απόδοσης του συστήματος κλιματισμού, ειδικά στις πολύ ζεστές ημέρες από την αρχή της άνοιξης έως και το φθινόπωρο και επιτεύχθηκε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας κατά την διάρκεια των μηνών αυτών, συγκριτικά με προηγούμενες καλοκαιρινές σεζόν. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων η οποία θα φέρει και την πολύ γρήγορη απόσβεση των επενδύσεών τους, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους νέους πελάτες μας!

006 leptomereia ydronefosis

Λεπτομέρεια ψεκασμού σε στοιχείο από ακροφύσιο ψεκασμού υψηλής πίεσης

Συνοψη - Αυτόματα Συστήματα Αδιαβατικής Ψύξης για την αύξηση βαθμού απόδοσης ψυκτικών μηχανημάτων

Α) Σκοπός επένδυσης
  • Βελτίωση του βαθμού απόδοσης των 6 μηχανημάτων ψύξης LIEBERT και των 2 ψυκτών CARRIER.
  • Εξωτερική προστασία των συμπυκνωτών από σκληρά άλατα και ιζήματα νερού, ηλιακή ακτινοβολία και σκόνη.
  • Αύξηση προσδοκώμενου χρόνου ζωής των μηχανημάτων
Β) Συνοπτικά Οφέλη & Πλεονεκτήματα
  • Σημαντική μείωση της θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα στους συμπυκνωτές ± 15 ° C
  • Σταδιακή απόσβεση του κόστους λόγο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας
  • Αύξηση της απόδοσης SEER των ψυκτικών μονάδων έως και 40%
  • Σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας έως και 37%
  • 100% Αυτοματοποιημένο σύστημα λειτουργίας
  • Αύξηση των ετών λειτουργίας των μηχανημάτων
  • Χαμηλό κόστος εκκίνησης και λειτουργίας
  • Γρήγορη και ευέλικτη εγκατάσταση

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα αδιαβατικής ψύξης της ANDRIANOS

Η 15ετής εμπειρία και η ισχυρή τεχνογνωσία των ειδικών της ANDRIANOS, σε συνδυασμό με την συνεχή και αδιάκοπη εκπαίδευση σε νεότερα και όλο πιο εξελιγμένα συστήματα εκνέφωσης υψηλής πίεσης υδρονέφωσης, εγγυώνται το αξιόπιστο, επιθυμητό και επιτυχημένο λειτουργικά και αισθητικά, αποτέλεσμα σε κάθε εφαρμογή του Βιομηχανικού τομέα. Η ANDRIANOS, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του νέου ISO9001:2015. Πιστοποιήθηκε για αυτό από το Φορέα Πιστοποίησης TUV Austria Hellas και ταυτόχρονα είναι η μοναδική πιστοποιημένη εταιρεία για την εμπορία, διακίνηση, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συστημάτων εκνέφωσης υψηλής πίεσης υδρονέφωσης στην Ελλάδα.

Κύρια ασχολία της από το 1994 είναι οι τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά προϊόντα. Προσφέρει δε, στην ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας, επενδύοντας στη μελέτη και στην τεχνογνωσία δυναμικών τομέων, προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, με ποιοτικά έργα και ποιοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις με χαμηλό λειτουργικό κόστος, χωρίς τεχνικά προβλήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για άμεση επικοινωνία σχετικά με τα συστήματα Υδρονέφωσης & Ελέγχου Υγρασίας καλέστε στο 6973 757 733 ή στειλτε email στο